Julhandel

Slit och släp.. Idag har Henrik och jag julshoppat som bara den. Skönt att göra det på en fredag med, ist för en helg då ALLA är ute och handlar. Henrik hade några dagar kvar av sin semester innan nästa år, så han tog ledigt idag så vi hann köpa det mesta. Och det hann vi med, väldigt skönt.

Nästan allt är köpt, och de vi har köpt har vi slagit in i fint papper ♥ Älska julen!!

Presenter ♥

Rambo var inte så mycket till hjälp under tiden.. Det blir en riktigt "nice surprice" för någon i jul med Rambo som julklapp :)

Nu ligger vi i soffan och slappar med Gladiater på tv 3. Jag leker med min Mac och Henrik letar igenom Teknikmagasinet-katalogen efter "årets bluff". Tydligen har de varje år en produkt i tidningen som inte är riktig.. Om man listar ut vilken produkt det är kan man vinna 25 000kr. Not to bad.

BTW, Uniflex rinde mig förut idag om jobbet på Telenor. I got it! På Tisdag ska jag dit och skriva på kontrakt, nice ♥

Mumma

Har precis gjort en god fisksoppa som min älskade mamma brukar göra. Torskfilé med en massa grönsaker och kryddor. Riktigt god, med kryddor som cayenpeppar och curry blir det lite härligt spicy!

Det enda som behövs är då gurka, paprika, purjolök, tomatpuré (cream fraich, fiskbuljong och kryddorna) + 1 liter vatten.
Fräser allt grönt i lite smör
Resultat, en krämig och god fisksoppa!

Imorgon ska jag på jobbintervjun hos Telenor. Hoppas det går vägen, skulle behöva ett jobb nu faktiskt. Sen fick jag även ett annat mail som jag såg i förrgår. Jag sökte en tjänst som kontaktperson för ungdomar som har det lite struligt hemma. Fick svar av dem för några dagar sen och där stod de att de gärna ville ha mig på en jobbintervjun i Januari. Så om jag har tur kan jag få en fast lön och kanske lite extra pengar vid sidan om. Hade inte varit helt fel.
Hoppas!

The Cove

Jag har för mig att jag skrivit om detta tidigare, om kusten i Japan där man lurar tusentals delfiner varje år. Där fångar man de delfiner som får att sälja till olika djurparker och vattenland, resten (vilket är väldigt många) slaktas grovt i viken.



Detta har nu blivit en film efter en dokumentär som finns att hyra/köpa, den har vunnit 25olika filmpriser samt vunnit en Oscar. Mannen bakom filmen är känd efter att ha hittat och tränat Delfinen "Flipper" från serien "Flipper". Han känner ett stort ansvar öve det hela och gör nu allt för att visa omvärlden vad som händer varje dag.

HÄR kan man komma in på deras egna hemsida för att hjälpa till, försöka göra en skillnad!

There and back again...

Yes, idag var det dags för ett nytt inlägg i bloggen. Ligger nu i soffan och slöar med något dåligt tvprogram i bakgrunden. Varför visar de inget roligt/intressant på förmiddagen på tv? Bara kassa serier.. Fast kanske lika bra det, isf hade jag blivit fast..

Idag ska jag iallafall till stadsbiblioteket och kopiera ännu fler CV och låna en bok till Henrik, till hans utbildning. Fick ett telefonsamtal idag föresten! För kanske 2 månaders sen var jag på arbetsintervju hos Uniflex, bemanningsföretaget. Om att jobba i kundtjänst för Telenor. Just då hade de redan valt nya arbetare till den senaste utbildningen, men de fortsatte med att intervjua flera med tanke på att skulle behöver längta fram i tiden.

IAF, idag fick jag ett samtal från henne igen och jag ska gå på en andra intervju nästa Onsdag hos Telenor. Shysst!! Kanske inte är ett drömjobb, men det duger under tiden iaf..Känns dock som att halva gamla Åkerbo jobbar där + en massa andra som jag känner. Inte säkert dock att man får jobbet, men ska iallafall försöka! Om jag får tjänsten börjar jag i Januari med utbildningen.

Det är ju snart Jul, så jag fick lite hjälp av killarna att baka pepparkakor och Lussekatter.


Resultatet blev väldigt bra, thanks boys!

RSS 2.0